1. kyrkbymannen

    kyrkbymannen New Member

    Joined:
    Sep 8, 2012
    Messages:
    71
    Location:
    Sweden
    Hello,

    I have built a hexacopter with a DJI Naza controller.
    It's got a DJI Hexacopter frame but with the following setup

    DJI Naza + GPS
    Hobbywing Pentium ESC
    Turnigy Propdrive 35-30 1100 KV (very strong)
    10x5 props which i've balanced a bit.

    The problem i have, although it flies excellent in manual mode, i cannot use the attitude mode, it climbs and drops and climbs and drops... and not a small amount either, atleast 2 - 3 meters. I have tried a bunch of gain settings,but i'm not sure the gain is the problem.
    I got me a program card for the ESC's , but i dont know if timing or break on off will make a difference?

    Anyone with experience in this?

    Thanks!
     
  2. kloner

    kloner Aerial DP

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    8,595
    Location:
    San Diego
  3. DesJardins

    DesJardins New Member

    Joined:
    Aug 3, 2012
    Messages:
    709
    Location:
    Arizona
    Kloner nailed it before I could
     
  4. kyrkbymannen

    kyrkbymannen New Member

    Joined:
    Sep 8, 2012
    Messages:
    71
    Location:
    Sweden
    Hi guys,

    Thanks for the response.

    It is mounted in the middle of the frame so it's a low risk sunlight hit the Naza.
    To give a better "error description" and test your theory, i just went out and tested it in pitch black, and rather cold sweden.
    I also set the X2 to my DX8 knob to try playing with the gains on the barometer inflight.

    To my surprise it did not climb and descend, perhaps because i loaded it with an 8000 mah heavy battery...
    Anyway, i hovered for a minute without issues, but i found out... flying sideways, no problem, but when i fly forward, it descend rather quickly, and when i pull back, it stop descending.

    I checked my calibration on my radio and there is no "misfortunate" mixing or anything going on.
    I have a geniuine F550 which i have exact the same settings on, which never loose altitude so there is something with this guy.
    Everything is brand new, so i suspect there is a compability issue with the ESC's, because it's a bit edgy because of the powerful motors.

    I'm out of ideas .
     
  5. DesJardins

    DesJardins New Member

    Joined:
    Aug 3, 2012
    Messages:
    709
    Location:
    Arizona
    It's what Kloner said... It happened to me as well, if you don't cover and test in sunlight you won't know and even being in the frame doesn't matter as it takes literally a smidgen of direct sunlight.

    Multi rotor can lower while your flying forward, part of the learning throttle control in wind and it shouldn't just drop

    Also when you hit "write" in the Tx calibration screen did you make sure the throttle stick was also centered (showing green) upon hitting the "write" button?
     
  6. kloner

    kloner Aerial DP

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    8,595
    Location:
    San Diego
    if that throttle cali part is off or if the trim slider is anything but in the middle the radio can cause a drop. Also CG being off can make it drop

    if this naza has a little red light inside the big naza box, i'd get tape on it asap. mine is in teh middle too, but light form the side really made mine fall, like a rock, and alot of other peoples. Red light seems to be a common indicator. it's just a version of the naza from best we can tell, the newest ones like buy it today
     
  7. kyrkbymannen

    kyrkbymannen New Member

    Joined:
    Sep 8, 2012
    Messages:
    71
    Location:
    Sweden
    Thanks for all answers.

    What i'm going to do is, take out the Naza and GPS, put in the old KK2.0 card in it, and sell it. Take the Naza+GPS and put in a TBS Discovery.
    Is'nt that a nice solution? :)
     
  8. wushu85

    wushu85 New Member

    Joined:
    Nov 28, 2012
    Messages:
    1
    Good choice, is what I am in the process to do.
     
  9. PeteDee

    PeteDee Mr take no prisoners!

    Joined:
    Mar 13, 2013
    Messages:
    1,250
    Location:
    Canberra, Australia

    So what settings are you using for all your gains?

    Pete
     
  10. eddie200112

    eddie200112 New Member

    Joined:
    May 13, 2013
    Messages:
    62
    Im having a similar problem. In manual mode my hexcopter flys just fine. But in atti mode it barely gets enuff power to take off, and seems to wobble on the ground as if its trying to correct its balance as if it was in the air. I can see individual props speed up as if its trying to level. Is my naza broken?
     

Share This Page